En av fem nominerade. Den tidigare prisbelönta bostadsrättsföreningen Viva i Guldheden är nu en av fem nominerade till utmärkelsen World in property award, ett rikstäckande pris som delas ut till ett företag eller projekt som gör ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden.

Riksbyggens bostadsrättsförening Viva ligger på Dr Allards gata i Guldheden och blev klar 2018. Föreningen har 132 lägenheter och den byggdes med ambitionen att bli den mest hållbara bostadsrättsföreningen någonsin.

I december fick föreningen pris som Årets bästa byggnad i Göteborg från Per och Alma Olssons fond och utsågs tidigare i höstas till Årets miljöbyggnad.

Pristagaren för World in property award ska ”visa på visionärsskap, framtidstro, mod och samhällsnytta i sitt arbete med stadsutvecklingsprojekt”. Vinnaren presenteras på en fastighetsgala den 29 januari 2020.

Bakom projektet står Riksbyggen i samverkan med bland andra Johanneberg Science Park, Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborg Energi, Göteborgs Stad och RISE – Research institutes of Sweden.

Foto: Riksbyggen