Pilotprojekt i ett år. Snart kan du få din cykel servad i cykelparkeringshuset i Gamlestaden i ett samarbete mellan trafikkontoret i Göteborgs Stad och det medlemsägda företaget Pling transport. “Det är ett nytt sätt för oss att testa och undersöka vad cyklister vill ha för service på den här typen av anläggningar”, säger Emma Edvardsson, planeringsledare på trafikkontoret.

Cykelparkeringshuset vid Gamlestadens resecentrum öppnade i augusti förra året.

– Kort därefter kontaktade Pling trafikkontoret och ville erbjuda cykelservice där. Det tyckte vi lät intressant, säger Emma Edvardsson.

Startar i maj

 Former för hur det skulle gå till togs fram under hösten och det resulterade i att det blir ett pilotprojekt som startar i maj 2021 och pågår till april 2022.

– Vi låter Pling använda en yta i cykelparkeringshuset där de kan erbjuda cykelservice.

Två gånger i månaden

En mekaniker från Pling kommer att finnas på plats två gånger i månaden på tisdagar, med start den 18 maj.

– Vi vet inte hur stort intresse och underlag det finns än. Om det visar sig att det är populärt och att jättemånga är intresserade, så kan vi utöka så att de är på plats fler dagar, säger Emma Edvardsson.

Bidra till mer cykling

Det medlemsägda företaget Pling har transporterat gods med cykel i Göteborg sedan 2012.

– Vi har som vision att bidra till mer cykeltransporter och cykling i Göteborg. I Gamlestaden kanske folk cykelpendlar in till jobbet eller byter till kollektivtrafik och parkerar sin cykel där. Vi har cykelservice i Nordstan i dag och tänkte att det skulle vara trevligt att vara i Gamlestaden också och erbjuda service över dagen, säger Andreas Jonsson som är med i Pling transports ledningsgrupp.

Två olika paket

Cyklisterna erbjuds två olika paket. En genomgång av cykeln för att kontrollera så att allt är bra och en mer genomgående och större service.

Cykelparkeringshuset har plats för 600 cyklar, inklusive lådcyklar och andra specialcyklar. Det kostar inget att parkera sin cykel där.

I cykelparkeringshuset finns sedan tidigare enklare verktyg för den som vill meka med sin egen cykel.

Mer information om hur du bokar, tider och priser finns på Plings hemsida.

Den 18 maj startar cykelservice i cykelparkeringshuset i Gamlestaden.