Liveprojektion och byggworkshop. Göteborgs Stadstriennal ska egentligen bara finnas vart tredje år – 2015, 2018 och 2021 – men det hindrar dem inte från att poppa upp även ett mellanår som detta - på Röhsska museet, Hammarkullen, Älvrummet och Jubileumsparken. Byggworkshop, liveprojektioner och stadsutvecklingsprat utlovas.

Göteborgs Stadstriennal är en del av Göteborgs 400-årsjubileum, och sker huvudsakligen 2015, 2018 och 2021. Mellan dessa år genomförs dock så kallade mellanakter, och det är en inom ramen för en sådan som ett antal olika evenemang kommer att genomföras nu den 17–22 september. Ämnet är, liksom för triennalen i stort, stadsutveckling.

– Det är mycket som händer i Göteborg nu. Vi står inför stora och spännande förändringar och därför är det viktigt att vi skapar samtal och fördjupningar kring stadsutveckling och för en löpande dialog under arbetet. Vi vill väcka tankar och idéer, öppna upp för samtal om stadens utveckling, säger stadsarkitekt Björn Siesjö.

På programmet står bland annat ”kopf-kino” (tyska för ”huvudbio”) i Hammarkullen, som går ut på att besökarna agerar framför en mobil projektor som förstorar upp det de gör på de omkringliggande husfasaderna.

I Jubileumsparken anordnas en byggworkshop där alla som vill kan vara med och bygga upp uteklassrummet och vattenlekplatsen ”Näsan i blöt”. Dessutom blir det föredrag på Älvrummet i Lindholmen Science park och en helkväll med film, musik och föreläsning på Röhsska museet.