Covid-19-pandemin ändrar planen. Det har gått två månader sedan Brunnsparken öppnade efter upprustningen och det börjar grönska och blomma så smått. Den 4 juni skulle upprustningen firas med traditionell brunnsmusik och körsång men på grund av covid-19-pandemin så måste det skjutas på framtiden.

Lagom till Göteborgs 399-årsdag den 4 juni skulle upprustningen av Brunnsparken firas med nyinvigning. Historiskt tema som körsång, traditionell brunnsmusik och berättelser om Brunnsparkens historia stod på programmet. Liksom en tur genom 1600-talets Göteborg med hjälp av virtual reality-glasögon.

Men på grund av covid-19-pandemin är nu firandet alltså framskjutet:

– Vi följer utvecklingen och så snart vi vet när det är säkert att samlas återkommer vi med information om när och hur vi kan fira upprustningen tillsammans med göteborgarna, säger Johanna Reteike, evenemangsledare, park- och naturförvaltningen.

Ett kafé ska byggas
På sikt ska det finnas ett kafé i Brunnsparken, vatten och el är redan framdraget.

– Utformning och byggnation av kafébyggnad ingår inte i uppdraget att rusta upp parken men vi samarbetar med andra förvaltningar i staden för att få till stånd en permanent lösning på platsen, säger projektledare Johan Blomqvist, park- och naturförvaltningen.

Under tiden fortsätter piffandet av parken. I mitten av maj kommer perennerna på plats i de stora planteringarna som nu är fyllda med granris. Belysningsstolparna från 1884 vid Johanna-fontänen är på restaurering och kommer tillbaka i juni. Kanalmuren kommer under april att rensas från växtlighet och fogas om.