Vann pris på Fastighetsgalan. Göteborgs Stad är utsedd till Årets kommun 2020. Staden vinner priset för sin byggtakt och de framtida investeringarna som ligger på rekordnivåer. ”Det är såklart hedrande och är ett bevis på att vi jobbar på rätt sätt. Nu är det bara att fortsätta på den inslagna vägen”, säger kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson.

Uppsala, Sundbyberg och Göteborg var nominerade i kategorin Årets kommun på Fastighetsgalan som arrangerades digitalt onsdag 24 februari. Göteborg tog hem priset.

Axel Josefson är glad över priset och tycker att det finns många saker att nämna som en orsak till att staden lyckats.

– En sak är att vi inte har slagit av på takten när det gäller att investera och bygga trots den ekonomiska utmaningen som pandemin har fört med sig. Det har aldrig byggts så mycket som det gör nu: tågtunnel, bostäder, kontor, bad och hotell.

Lyfte fram Marieholmstunneln

Under galan lyfte han fram Marieholmstunneln som ett positivt projekt. Han uppmärksammade också den breda politiska överenskommelsen om att bygga en arenastad.

– Det blir ett stort projekt i hjärtat av Göteborg som jag tror att många kommer att följa de närmaste åren.

Fastighetsgalan anordnas av World in Property.

Hör Axel Josefsons tack och mer om Göteborgs utmärkelse Årets kommun 23 minuter och 30 sekunder in i klippet från Fastighetsgalan.