Alla förslag välkomna men måste vara covid-säkra. Har du någon idé på vad du vill ska hända under Stadstriennalen i Göteborg nästa år? Ingen idé är för liten eller för stor eller för omöjlig eller konstig. “Vi är spända och förväntansfulla inför alla spännande förslag som kommer att komma in”, säger Malin Finlöf, projektledare Göteborgs Stadstriennal.

Göteborgs Stadstriennal äger rum var tredje år sedan 2015. Det är ett evenemang där man pratar om och undersöker saker i och om staden. Stadstriennalen 2021 är en del av Göteborgs 400-årsjubileum, som blivit framflyttat till 2023 på grund av covid-19-pandemin.

– Det kommer även stora delar av Stadstriennalens program att bli, de mest publika delarna kommer att ske 2023. Däremot kommer vi att ha en liten triennal 2021. Vi kommer att testa olika idéer, utveckla ett skolprogram och ha med de delar som riktar sig till barn och unga som går att genomföra under rådande restriktioner.

Skicka in din idé

 För första gången kan allmänheten skicka in idéer och förslag på programinslag till Stadstriennalen. De ska äga rum i stadsrummet, engagera medborgarna och vara covid-19-anpassade.

– Det kanske är en digital idé man vill testa eller något där man inte samlar mycket folk, men där man ändå aktiverar dem på något sätt i stadsrummet.  Anledningen till att vi går ut och frågar brett är att vi tror att det finns många som har superspännande idéer som vi kan testa och utveckla tillsammans.

Våga utmana och tänka nytt

Det kan till exempel vara ett LAN-party, en dance battle på taket till Nordstan eller måla marken längs med  Avenyn. Ingen idé är för liten eller för stor eller för omöjlig eller konstig.

– Ju konstigare, desto bättre! Att våga utmana och tänka på nya sätt att göra saker och använda staden.

Senast första november

Det finns två sätt att skicka in sin idé. Ett sätt är att skicka in ett dokument på högst fyra A4-sidor där man beskriver vad man vill göra, hur idén ska genomföras, vad det kostar, vilka som står bakom idén och en kontaktperson. Det går också att skicka in en film som är högst fyra minuter lång och som innehåller samma information.

Illustration: Göteborgs Stadstriennal

Ansökningstiden går ut den första november. En jury kommer att utse tre till fem bidrag som presenteras i januari.