Officiell ceremoni 5 september. Söndagen den 5 september är det kung Carl XVI Gustafs tur att officiellt inviga Hisingsbron. Sedan bron öppnade för trafik den 9 maj har över en miljon göteborgare invigt bron under vinjetten #mininvigning. Ceremonin den 5 september sänds live på hisingsbron.se och i Göteborgs Stads sociala kanaler.

Kungen kommer till Göteborg för att slutligen förklara den nya bron invigd och sätta punkt för den långa invigningsperioden som pågått sedan i början av maj. På grund av pandemin kunde det då inte hållas någon stor ceremoni.

För att så många göteborgare som möjligt ska kunna ta del av den avslutande invigningsceremonin kommer den att sändas live på hisingsbron.se och i Göteborgs Stads sociala kanaler Facebook och Instagram.

OBS: Hisingsbron kommer under invigningsdagen att vara avstängd för bil- och busstrafik mellan klockan 9 och 16 och för spårvagnstrafik mellan klockan 11 och 16. Östra gång- och cykelbanan är öppen medan västra gång- och cykelbanan är stängd mellan klockan 9 och 16.