Gå en guidad vandring. Är du nyfiken på hur Älvstaden kommer att utvecklas de kommande åren? Då är tipset att besöka Älvrummet på Lindholmen science park och följa med på en guidad vandring utomhus.

Älvstaden är Nordens största stadsutvecklingsprojekt och i Älvrummet finns en stor modell som visar hur området ska se ut.

− Det handlar om centrala Göteborg runt älven. På väggarna går det att läsa om respektive delområde i Älvstaden. Det finns även möjlighet att ställa frågor till någon av våra trevliga guider, säger Melina Garhed, näringslivs- och marknadsansvarig på Älvstranden utveckling.

Visning inomhus och utomhus

Det finns guidade visningar i Älvrummet och även guidade vandringar utomhus med fokus på Lindholmen. Utomhusguidningen startar och slutar i Älvrummet. Vandringen är 2,5 kilometer lång och tar ungefär 1,5 timme.

− Man får se både det gamla Lindholmen och det nya, uppleva Lindholmshamnen som är ett nytt bostadsområde och gå genom det gamla varvsområdet och höra mer om utvecklingen där. Man ser även den framväxande Karlastaden och Karlatornet.

Det är kostnadsfritt att besöka Älvrummet och att vara med på guidade visningar vid modellen och utomhus.

− De guidade visningarna bokas via Älvrummets webbplats, säger Melina Garhed.

Mer information om öppettider och bokning finns i länken nedan. Älvrummet har öppet hela sommaren.

I Älvrummet finns en stor modell som visar stadsutvecklingsprojektet.
Foto: Älvstranden utveckling