Störst intresse för Hisingsbron. Förra året besökte fler göteborgare än någonsin Göteborgs Stads webbplats för stadsutveckling. Och under det byggintensiva 2020 ska det bli ännu lättare att följa de många projekt som pågår via webbplatsen.

Alexander Ljungqvist, Mona Lödemel och Thomas Johnsson. Foto: Karin Atterklev

2019 hade Göteborgs Stads webbplats för stadsutveckling 250 000 besök och 627 000 sidvisningar, vilket är en ökning jämfört med föregående år.

– Förra året var väldigt spännande eftersom många stora projekt drog i gång eller gick in i en intensiv fas – till exempel Västlänken och Hisingsbron. Vi vet att många göteborgare är intresserade av att följa projekten, och det känns kul att kunna förmedla en bild av hur det ska bli när det är klart, säger Thomas Johnsson, kommunikationsstrateg på fastighetskontoret och en i teamet som driver webbplatsen.

”Berör alla”
Det mest populära projektet bland webbplatsens besökare var Hisingsbron.

– Det beror nog mycket på att den syns väldigt tydligt och är ett byggtekniskt spännande projekt. Den byggs mitt i stan och berör alla på ett eller annat sätt. Vi har sett ett stort intresse, och även fått positiv respons när vi berättat i sociala medier om bygget, säger Thomas Johnsson.

Vid sidan av Hisingsbron har det också varit många som varit nyfikna på de många bostadsbyggnadsprojekt som pågår i staden. HH

Tydligare struktur
Under 2020 kommer Thomas Johnsson och hans kolleger Mona Lödemel och Alexander Ljungqvist att fokusera på att göra sajten mer lättnavigerad. Att det ska bli lättare att hitta är ett önskemål från användarna, som tydligt visat sig i de användarundersökningar som genomförts.

– Överlag tycker besökarna att webbplatsen är bra, och i jämförelse med andra kommunala sajter i Sverige så är vi bättre än genomsnittet. Men vad gäller navigering och struktur kan vi bli mycket bättre. Stadsutveckling är komplext och kan vara svårt att förstå, så därför ska vi ska fokusera på att göra det ännu lättare att följa utvecklingen och förstå varför det byggs så mycket i Göteborg just nu – det beror ju på att staden växer kraftigt och att vi därför behöver bygga såväl arbetsplatser och bostäder som infrastruktur, säger Thomas Johnsson.