Populärt traineeprogram. Vill du jobba med framtidens samhällsbyggnad? Ta då chansen att ansöka till den sjätte upplagan av traineeprogrammet Framtidens samhällsbyggare. ”Att gå vårt traineeprogram är en fantastisk start på en karriär. Man får snabbt ett stort kontaktnät och en bred branschkunskap inom samhällsbyggande.”

Det säger Lena Sjöstrand på Göteborgsregionen, som är projektledare för traineeprogrammet Framtidens samhällsbyggare. Programmet är branschövergripande och riktat till företag och förvaltningar inom samhällsbyggnadssektorn.

Starka och stabila projektledare
Den 11 februari öppnar ansökningarna med start hösten 2019 och Lena Sjöstrand uppmanar den som är nyfiken att gå in och läsa på beskrivningarna av de olika traineetjänsterna.

– Vi har sett under de fem omgångar som vi har kört hittills att våra traineer blir starka och stabila projektledare, som också är lojala sina arbetsplatser.

Som trainee söker man en tjänst på ett specifikt företag eller organisation, men under de 14 månader som programmet pågår har man också tre så kallade breddningsperioder. Då får man chansen att se hur arbetet fungerar på andra arbetsplatser och vilka speciella förutsättningar som gäller där.

Bred kunskap inom samhällsbyggnad
En av de som går traineeprogrammet är Amanda Ekenborn. Hon arbetar med detaljplaner på trafikkontoret och har hittills hunnit göra en breddningsperiod på Älvstranden utveckling, under våren och sommaren väntar Peab och fastighetskontoret.

– Det jag gillar med programmet är att jag får en så bred kunskap inom samhällsbyggnadsbranschen, större förståelse för hur branschen fungerar och dessutom får lära mig mer om gruppdynamik och utvecklas om person.

Gör en personlig resa
Och det är just bredden på programmet som Lena Sjöstrand menar är det unika. Genom att röra sig mellan olika arbetsplatser och samtidigt ha en kontinuerlig dialog med de övriga traineerna får man chansen att bygga upp ett nätverk, samtidigt som man får inblick i hur andra verksamheter och företag arbetar.

– Våra traineer gör verkligen en personlig resa under dessa 14 månader. De blir väl rustade att börja jobba på riktigt och är på god väg mot att bli riktigt starka och stabila projektledare, säger Lena Sjöstrand.

Nästa programstart för Framtidens Samhällsbyggare är i september 2019. Ansökningsperioden är mellan 11 februari– 8 mars. Läs mer om de olika tjänsterna på länken nedan