Kan en digital tvilling skapa en bättre stad? I det nya avsnittet av Götepod fördjupar sig stadsarkitekt Björn Siesjö och hans gäster i en virtuell 3D-modell av Göteborg och hur den kan användas när staden växer.

Göteborgs Stads nya podcast tar upp Göteborgs stadsutveckling ur olika perspektiv. Varje avsnitt samlar stadsarkitekt Björn Siesjö med inbjudna gäster utifrån olika teman.

I det nya avsnittet, som finns ute nu, gästas han av Eric Jeansson, geodatastrateg på stadsbyggnadskontoret i Göteborg och Dan Folkesson, digitaliseringschef på intraservice. Tillsammans fördjupar de sig en 3D-modell av Göteborg som delvis tagits fram med anledning av Göteborg stadsutveckling.

Modellen är byggd på stadens egen geografiska information och motsvarande hela 700 kvadratkilometer. Förhoppningen är att den ska göra det lättare att förstå, analysera och kommunicera utvecklingen för att kunna fatta välgrundade beslut. Frågan är − kan en digital tvilling skapa en bättre stad? Avsnitt 13 av Götepod finns där poddar finns.