Jubileumsparken tar ännu ett steg ut i vattnet. På tisdag kväll 18 februari arrangerar stadsbyggnadskontoret ett samtal på Stadsbibliotekets trappscen och visar för första gången hur det nya betydligt större friluftsbadet kommer att se ut.

Inför jubileumsåret 2021 kommer Jubileumsparkens tillfälliga badbassäng i älven ersättas med ett betydligt större bad, och hur detta ska gå till kan man höra mer om på Stadsbiblioteket på tisdag.

”En fin jubileumspresent”
– Göteborgarna vill ha möjlighet att komma riktigt nära vattnet, det syns tydligt i de dialoger som hållits. Snart kan man bada och basta ännu mer och det blir en fin jubileumspresent till göteborgarna, säger Kristoffer Nilsson, stadsbyggnadskontorets projektledare i Jubileumsparken och en av de medverkande under samtalet på stadsbiblioteket på tisdag.

Jubileumsparken i Frihamnen öppnade 2014 och invigs officiellt nästa år. Besökarna har blivit fler för varje år. 2019 besökte drygt 105 000 personer parken vilket är 25 000 fler än 2018. I parken har Göteborgs Stad provat olika sätt att bygga och stadsplanera tillsammans med boende och besökare och parken har utvecklats stegvis.