”Vad är det för stad vi bygger och för vem?”. På torsdagen lanserar Göteborgs Stad podden Götepod som går på djupet i olika stadsutvecklingsfrågor. Stadsarkitekt Björn Siesjö leder samtalen och gäster i första avsnittet är arkitekten Gert Wingårdh och Kerstin Elias, avdelningschef på trafikkontoret.

– Göteborg växer i snabb takt. Men vad är det för stad vi bygger och för vem? En nära, sammanhållen och robust stad, vad innebär det? Och vad är det som driver och påverkar stadsutvecklingen? Det är den typen av breda frågeställningar vi tar upp i det första avsnittet. Sedan går vi på djupet i nästkommande avsnitt, säger Björn Siesjö.

Ytterligare tre avsnitt i juni

Syftet med podden är att ge göteborgare och andra intresserade mer kunskap om varför Göteborg utvecklas så som staden gör, vilka behov och beslut som styr utvecklingen och vad som planeras framöver.

– Vi vill också belysa målkonflikter och komplexiteten i stadsutvecklingsprocessen, säger Eva Rhodin, kommunikationschef på trafikkontoret och tillförordnad kommunikationschef på stadsbyggnadskontoret.

Under juni släpps ytterligare tre avsnitt. Podden hittar du där andra poddar finns.