Sveriges bästa unga företagare. SM i Ung företagsamhet arrangeras för första gången i Göteborg den 23-24 maj 2022. “Nu kan vi ge hela Västsverige en inblick i framtidens entreprenörer. Dessutom är det ju en möjlighet att få träffa Sveriges bästa UF-företagare”, säger Sofia Lundahl, regionchef på Ung företagsamhet Göteborg.

I flera decennier har SM i Ung företagsamhet arrangerats i Stockholm. Näringslivsgruppen på Göteborg & Co är partner till Ung företagsamhet och har under lång tid arbetat för att Göteborg ska få vara värd för SM.

− Företagen i Näringslivsgruppen är övertygade om att ett SM i Ung företagsamhet arrangerat i Göteborg kommer stärka Ung företagsamhets ställning i regionen, skapa ett ännu större intresse för entreprenörskap i skolan och bidra till den långsiktiga kompetensförsörjningen, säger Christian

Westerberg, projektledare på Näringslivsgruppen på Göteborg & Co.

Äntligen SM i Göteborg

 SM i Ung företagsamhet består av två delar. Hundratals UF-företag ställer ut sina företagsidéer och produkter och tävlar samtidigt om SM-guld i 16 olika kategorier. I år genomfördes SM digitalt på grund av covid-19-pandemin. Ambitionen är att SM 2022 ska genomföras på Svenska mässan i Göteborg, förutsatt att restriktionerna tillåter det.

− Äntligen får vi SM i Ung Företagsamhet till Göteborg! säger Sofia Lundahl, regionchef på Ung företagsamhet Göteborg.

Cirka 35 000 gymnasieelever driver UF-företag varje år i Sverige. Det innebär att de lär sig om allt från affärsidé och marknadsanalys till finansiering, försäljning och ekonomisk redovisning.