Direktsänt event på Facebook. Det publika evenemanget Älvstadendagarna ersattes i år med en podd på grund av covid-19-pandemin. Avslutningen blir ett direktsänt event på Göteborgs Stads Facebook den 16 december. “Då finns det chans att ställa frågor som dykt upp när man lyssnat eller om man har andra frågor om Älvstaden”, säger Charlotte Ohlsson, kommunikationsstrateg på stadsbyggnadskontoret.

2500 har lyssnat eller tittat på hela avsnitt av podden Älvstadendagarna som lanserades i november. Många fler har sett kortare filmer som lagts ut på Facebook och Instagram. Den som har frågor om Älvstaden kan passa på att ställa dem mellan klockan 17 och 18 onsdagen den 16 december på Göteborgs Stads Facebook-sida.

– När vi var i Nordstaden under Älvstadendagarna förra året var det jättemånga göteborgare som kom och ställde frågor. Det blir inte på samma sätt i år, men vi hoppas att vi kan få en dialog på det här sättet, säger Charlotte Ohlsson.

Svarar på frågor

På plats för att svara finns Ulrika Palmblad från Älvstranden utveckling, Jörgen Hermansson som leder arbetet med Älvstaden på stadsledningskontoret, stadsarkitekten Björn Siesjö och Sara Carlsson som är guide på Älvrummet.

– Hon arbetar dagligen med göteborgarnas frågor om Älvstaden och har bra koll på vad de har frågat om under många år.

Berättar om Älvstaden

Innan frågestunden blir det en kortare dragning på totalt tio minuter av Ulrika Palmblad, som berättar om vad Älvstaden är, Jörgen Hermansson som berättar om vilka de olika delområdena är, och Björn Siesjö som berättar vilken roll Älvstaden spelar för Göteborg.

Även om Älvstadendagarna avslutas så finns podden med åtta avsnitt kvar. Ett om själva projektet och ett om varje delområde: Ringön, Backaplan, Södra Älvstranden, Lindholmen, Frihamnen, Gullbergsvass och Centralenområdet.