Sjunde året för populärt traineeprogram. ”Det är en otrolig språngbräda ut i branschen. Man lär sig hur mycket som helst och får förståelse för olika delar i ett samhällsbyggnadsprojekt ”. Det säger Ebba Edlund som i höstas gick ut traineeprogrammet Framtidens samhällsbyggare. Snart är det dags att söka för sjunde upplagan som startar i höst.

”Våra traineer får en god helhetsbild över de stora byggnadsprocesserna och ett stort kontaktnät i branschen”, säger Helene Stensson, projektledare Framtidens samhällsbyggare.

I dag arbetar Ebba Edlund som biträdande projektledare på fastighetskontoret i Göteborg. Där ansvarar hon för underhålls- och renoveringsprojekt på byggnader som står på kommunens mark och hon stortrivs.

Men när Ebba gick ut Chalmersutbildningen Affärsutveckling och entreprenörskap våren 2018 var hon inte helt säker på vilken typ av jobb hon ville ha. Genom traineeprogrammet Framtidens samhällsbyggare fick hon inblick i olika aktörer inom samhällsbyggnadsbranschen och också en chans att lära mer om sig själv – och nu känns det rätt.

Kunskap om hela sektorn
Framtidens samhällsbyggare är ett branschöverskridande traineeprogram för företag och förvaltningar inom samhällsbyggnad. Programmet har utvecklats som ett svar på de utmaningar som sektorn står inför. Traineerna får kunskap om hela sektorn och förståelse för de processer som styr både näringsliv och politik.

Under programmets 14 månader är deltagarna tillsvidareanställda på något av de medverkande företagen eller förvaltningarna, men har också tre så kallade breddningsperioder. Tanken med dem är att ge inblick i och förståelse för olika delar av branschen. Efter traineetiden fortsätter tillsvidareanställningen.

Ebba Edlund sökte och fick traineeplats på fastighetskontoret i Göteborg och breddningsperioderna hade hon på Riksbyggen, byggföretaget Wästbygg och lokalförvaltningen.

– Det blev så lyckat eftersom jag fick möjlighet att se och följa ett byggprojekt först från beställaren Riksbyggens ögon, och sen vara ute och leda själva bygget när jag var hos Wästbygg. Det var verkligen lärorikt och har ökat min förståelse för olika delar i en samhällsbyggnadsprocess, säger Ebba.

Ökad effektivitet
Målet med traineeprogrammet är ju att möta de utmaningar som samhällsbyggnadsbranschen står inför. En är de höga kostnaderna.

– Genom att förstå varandras drivkrafter och behov kan vi jobba smartare och mer effektivt. Våra traineer får en god helhetsbild över de stora byggnadsprocesserna och ett stort kontaktnät och nätverk som ger snabba beslutsvägar, säger Helene Stensson, projektledare Framtidens Samhällsbyggare hos Göteborgsregionen.

En annan utmaning är kompetensförsörjningen. Traineeprogrammet erbjuder fast jobb, personlig utveckling och en bred kunskap.

– En del av programmet handlar om personlig utveckling, där de får träna på att bilda team och leda projekt så att de är väl förberedda när de kommer ut. Nu är vi uppe i 90 stycken som har gått Framtidens samhällsbyggare, och det börjar märkas i branschen. Deras sätt att tänka har fått genomslag vilket har positiva effekter, säger Helene Stensson.

Sjunde omgången i höst
I höst drar den sjunde omgången av Framtidens samhällsbyggare i gång och anmälningstiden är från mitten av februari till mitten av mars. Då publiceras samtliga annonser för traineetjänsterna och det efterfrågas många olika yrkesgrupper.

Programmet är riktat mot teknisk utbildning till exempel civil- eller högskoleingenjörer, lantmätare, arkitekter, och fysisk planerare. Men eftersom varje företag och organisation sköter sin egen rekrytering varierar kvalifikationskraven mellan de olika tjänsterna.

Platserna är eftertraktade. Förra omgången var det 739 sökande till 16 platser.