Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-06-18]

Stadsvandra gratis med Stadsmuseet i sommar

Stadsmuseets pedagog Mari Wickerts. Foto: Kristin Lidell

Två vandringar per dag. Under sommaren bjuder Stadsmuseet på två gratis stadsvandringar med olika inriktningar dagligen tisdagar–fredagar. Dessutom öppnar museet upp sin sommarfilial i Änggårdsbergen.

Under perioden 4 juni–6 september kan den som vill följa med på Stadsmuseets stadsvandringar. Det blir två per dag. Den ena startar klockan 11 vid GöteborgsOperans entré och slutar vid Packhusplatsen. De som följer med får se hur stadslivet tedde sig bakom stadsmurarna för 400 år sedan.

Den andra avgår från Esperantoplatsen klockan 14 och slutar vid Pustervik. Här speglas livet för människorna som inte hade råd att bo innanför stadens bastanta försvar.

Föranmälan krävs
Vill du följa med på stadsvandring krävs föranmälan.

I juli öppnar Stadsmuseet sin sommarfilial Lilla Änggården i Änggårdsbergen. Under sommaren ligger fokus på att det är hundra år sedan Sverige införde rösträtt för kvinnor. Emmy Grén Broberg var en av rösträttskämparna och brukade spendera sina somrar på Lilla Änggården.

– Vi kommer att undersöka hur hennes uppväxt på Lilla Änggården formade henne och låg som en bakgrund till hennes för tiden normbrytande val i livet, säger Daniel Gillberg, projektledare för Lilla Änggården.

I Stadsmuseets sommarprogram finns bland annat även sommarlovsaktiviteter för barn och fem guidade båtturer med Sjöfartsmuseet Akvariet och Göteborgs Hamn.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling