Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2017-10-17]

Stor bredd på Kulturvandring i Hammarkullen

På Kulturvandring i Hammarkullen på lördag 21 oktober går den att följa med på konstvandring. Besökarna får titta på muralmålningar och annan befintlig konst i området.

Något för både stora och små. Lär dig måla akvarell, gå på stadsvandring, eller upplev konst och poesi. På lördag 21 oktober är det dags för den sjunde upplagan av Kulturvandring i Hammarkullen.

Mellan 500 och 800 personer brukar besöka Kulturvandring i Hammarkullen. Tanken är att programmet ska vara brett och nå alla.

– Naturhistoriska muséet finns till exempel här och presenterar temat Gissa bajset, säger Gloria Esteban, arrangör.

Inom något som heter Dockprojektet – som i dagsläget pågår i bland annat Kanada, Japan, Somalia och Spanien – kan barn och vuxna skapa en docka med sina framtidsdrömmar om hur världen ska se ut. Nästa år kommer dockorna med sina budskap att skickas till FN för att därefter delas ut till barn i flyktingläger.

Guidade vandringar
Under dagen går det att ta del av dansuppvisningar, poesiuppläsningar, ansiktsmålning och konstutställningar med mera.

– Vi kommer att dela ut program och en karta på Hammarkulletorget och hållplatsen under lördagen. Det går också att komma in på Folkets Hus för att få information och ställa frågor, säger Gloria Esteban.

Besökarna kan välja att göra en egen vandring mellan de olika kulturupplevelserna. Men det finns även chans att följa med på guidade vandringar under dagen.

– Vi har en stadsvandring i Hammarkullen där vi går runt och lär känna området. Vi berättar om hur stadsdelen planerades under rekordåren på 1950–70-talet och hur det var innan dess. Den guidas på tre språk: svenska, somaliska och arabiska.

Chans att byta kläder
Det blir också en konstvandring där besökarna får titta på muralmålningar och annan befintlig konst som finns i området.

Kulturvandring i Hammarkullen har sedan tidigare ett samarbete med Chalmers. En av Chalmers punkter under dagen är en klädbytardag. Den äger rum på Returum. Mellan klockan 11 och 13 lämnar du dina rena och hela kläder, för att klockan 13–15 byta till dig andras kläder.

Lär dig måla akvarell
Vill du lära dig måla akvarell har du ett bra tillfälle. Under Kulturvandringen erbjuder Nordiska Akvarellmuseet alla nyfikna att prova på att göra naturen levande i akvarell.

– Det är ett väldigt blandat program, med kulturarbetare både från Hammarkullen, resten av staden och regionen – det tycker vi är väldigt intressant, säger Gloria Esteban.

Invigningstalare för årets kulturvandring är Ann-Sofi Hermansson, kommunstyrelsens ordförande.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Översyn av Göteborgs Stads modell för föreningsbidrag och Göteborgsförslag om att ompröva Västlänken var två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 21 augusti. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling