Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-06-14]

Streetbasket och kultur på Friskväderstorget hela sommaren

Den 19 juni invigs streetbasketplanen utanför Sjumilahallen i Biskopsgården och håller öppet under hela sommarlovet. Foto: HisingenByDay

Bonnier Hoops tillbaka i Biskopsgården. För andra året i aret arrangeras basket- och kultursatsningen Bonnier Hoops i Biskopsgården. På invigningen den 19 juni blir det en streetbasketturnering där ungdomar kan spela mot bland annat poliser och författare.

– Enligt polisen hade vi en av de lugnaste somrarna någonsin förra året här i Biskopsgården. Och vi är övertygade om att det hängde ihop med just satsningen på BonnierHoops. Här har de unga ett ställe att gå till, spela basket, läsa böcker träffa kompisar och samtidigt ha vuxna runt sig fram till sent på kvällen. Så när vi fick frågan om att köra BonnierHoops ytterligare ett sommarlov var svaret självklart ja, säger Sergio Garay, stadsdelsdirektör på Västra Hisingen.

Målet med satsningen är att skapa en samlingsplats för ungdomar med aktiviteter som basketturneringar, läsning, pyssel, dans, spoken word och hiphop. Förra året var BonnierHoops baserat vid Svarte mosse, men i år flyttar aktiviteterna till Friskväderstorget. Öppettiderna är 11–21 på vardagar och 15–21 på lördagar från den 19 juni till den 17 augusti.

Bonnier Hoops Biskopsgården är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Bokmässan, Göteborg & Co, Polisen, Bostadsbolaget, Poseidon, Bo Bra och Västra Hisingen Basket.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling