Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-03-28]

Studenter och tjänstepersoner instängda i glasbur

Foto: Eva Svensson

Jippo på kompetensmässa. Hallå där Maria Zetterström Tuvegran, strateg för kompetensförsörjning i Göteborgs Stad. Jag har hört att du är instängd i en glasbur på Framtidsmässan på Chalmers – Varför det?

Maria Tuvegran. Foto: Örjan Flodell

– Jag och representanter för Västra Götalandsregionen och Mölndals stad ska vara instängda i tre timmar för att tillsammans med fyra studenter försöka lösa ett case som handlar om kompetensförsörjning i offentlig sektor. Det känns som ett kul och lekfullt sätt att prova nya tankar och få inspiration. Jag ser fram emot att få tid att stöta och blöta idéer tillsammans med studenterna som kanske ifrågasätter vissa av våra invanda mönster.

Varför är Göteborgs Stad med i Framtidsmässan?
– De har ett bra koncept. Vi har samarbetat tidigare, och studenterna tycker att det är ett bra arrangemang. Det är bara arbetsgivare i offentlig sektor som är med på mässan, och studenterna får se att det finns en större mångfald av karriärer hos oss än vad de kanske visste.

Hur ser stadens rekryteringsbehov ut under de kommande åren?
– Alla våra verksamheter har stora rekryteringsbehov framöver. Vi blir fler och fler göteborgare, samtidigt som andelen äldre blir större i relation till de i arbetsför ålder. Det gör att vi kommer behöva tänka smartare och hitta nya lösningar. Det kan handla om digitala lösningar inom välfärdsteknik, så att vi kan använda kompetensen så effektivt som möjligt. Det kommer också krävas andra typer av kompetens än i dag – det är många delar som kommer att påverkas framöver.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 17 oktober

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling