Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Utbildning

[Publicerad 2001-12-05]

Studenterna förväntar sig mer av kommunen

Göteborg hamnar i bottenskiktet i tidningen Studentlivs färska kommunranking. Barnomsorg och information till studenter får godkänt, medan kultur och fritid får VG, väl godkänt. De stora etablerade studentstäderna hamnar ännu längre ned på listan.

Tidningen har rankat 39 kommuner i Sverige utifrån deras studentpolitik. Rankingen mäter enbart frågor som kommunen har inflytande över och visar inte hur bra utbildningen och forskningen är.

Kommunerna har fått frågor om studenters villkor i kommunen. Studentkårerna har också fått ett frågeformulär. De flesta frågorna till kårerna har handlat om att bedöma kommunens attityd till studenter på olika områden.

Man har frågat om hur mycket kontakt har kommunen med kåren? Hur ser man till att studenterna har någonstans att bo? Gör man någonting för att ordna så att studenterna får sommarjobb och arbete efter examen? Vad kostar barnomsorgen för de studenter som har barn? Ger man bidrag till studentorganisationen eller ej?

I topp ligger Norrköping. Göteborg hamnar på 31:a plats. Därefter återfinner vi Uppsala, 32:a, Umeå,34:a, Lund,36:a och Stockholm, 38:a


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling