Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Utbildning

[Publicerad 2019-04-03]

Svenska Balettskolan får pris av Göteborgsregionen

Bra samverkan med arbetslivet. Svenska Balettskolan i Göteborg vann Göteborgsregionens pris ”Utmärkelsen 2018” i kategorin grundskola för att de samverkar särskilt bra med arbetslivet.

Svenska Balettskolan i Göteborg vann Göteborgsregionens ”Utmärkelsen 2018” i kategorin grundskola för att de samverkar särskilt bra med arbetslivet.

– Samverkan är en naturlig del i vår utbildning. Våra elever jobbar med yrkesverksamma dansare och koreografer under hela utbildningen. Eleverna medverkar i föreställningar, skapar egna uppsättningar, går på studiebesök och ser föreställningar, säger Johan Holmberg, rektor på Svenska Balettskolan.

Svenska Balettskolan, som ligger i Backa, utbildar elever i årskurs 4–9 i klassisk balett och modern nutida dans. Skolan har riksintag och elever från hela Västsverige åker dagligen till skolan för att utbilda sig till dansare samtidigt som de läser grundskolans vanliga ämnen.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 17 oktober

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling