Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Miljö & kretslopp

[Publicerad 2018-09-10]

Sveriges största solcellspark får sin första panel

Göteborgare bjuds in till startskottet. Nu börjar bygget av det som ska bli landets hittills största solcellspark i Säve. Allmänheten har visat stort intresse att vara en del av parken genom andelsägande och bjuds in när den första solcellspanelen läggs på plats i morgon tisdag 11 september.

Mer information om solcellsparken och intresseanmälan

I Säve ska en solcellspark byggas som är nästan lika stor som 16 fotbollsplaner och kan producera hushållsel som kan räcka för 1100 villor under ett år.

Sedan beslutet om parken blev offentligt har Göteborg Energi fått in intresseanmälningar från göteborgare som vill vara en del av parken. Det handlar om en möjlighet att andelsäga eller hyra en del av parken. Hur det rent praktisk kommer att utformas är inte helt klart ännu.

– Många göteborgare har inte möjlighet att bygga solceller på egna tak men vill ändå bidra till ett mer hållbart samhälle med förnybar el, säger Cecilia Erdalen, pressansvarig på Göteborgs Energi.

Firar intresset
Det stora engagemanget gör att Göteborg Energi har bjudit in de göteborgare som anmält intresse när startskottet för bygget går den 11 september.

– Det är fantastiskt kul med det stora intresse som finns och det vill vi fira med att bjuda alla som vill vara med när vi lägger den första solcellspanelen på plats.

Vid startskottet medverkar Göteborg Energis VD Alf Engqvist och projektets samarbetspartners Serneke, Svea Solar och ABB, genom representanterna Ola Serneke, Erik Martinsson respektive Lennart Carlsson.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling