Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Miljö & kretslopp

[Publicerad 2018-12-14]

Sveriges största solcellspark invigd

Nya Solevi det vinnande namnförslaget. Sveriges största solcellspark finns nu i Göteborg. Parken, som ligger vid Säve flygplats får namnet Nya Solevi och invigdes på fredagen. I parken som är elva hektar stor, en yta nästan lika stor som 16 fotbollsplaner, kommer solceller producera förnybar el motsvarande hushållsel för 1100 villor under ett år.

Under invigningen fick parken också sitt officiella namn – Nya Solevi. Namnet har valts ut bland 1135 kreativa förslag som skickats in av göteborgare. Det vinnande namnförslaget kom från Per Frykebrant som vinner solel från fyra paneler i parken.

I juryn satt Alf Engqvist, vd på Göteborg Energi, Sernekes vd Ola Serneke, Elisabeth Undén, ordförande i Göteborg Energis styrelse, Hasse Andersson, Sveriges Radio Göteborg och Anette Myrheim, kommunikationsdirektör på Göteborg Energi.

En del av parken kommer att avsättas för abonnemang av solceller för privatpersoner. Från och med den 1 februari 2019 är det säljstart för Göteborg Energis solabonnemang.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Inriktningsbeslut för stadsutveckling på Backaplan, detaljplan för vård och bostäder vid Fjordvägen i Askim och ansökan om att Göteborg ska bli en UNESCO City of Literature var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 13 mars. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 21 februari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling