Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2013-04-24]

SVT sänder Summercamp från Angered Arena

En halv miljon unga tittare. Det bubblar av förväntningar kring nya Angered Arena. Massor av nyfikna har redan hittat dit, och i sommar kommer anläggningen att bli rikskänd genom SVT:s barn- och ungdomsprogram: Summercamp.

Trots att det ännu inte gått två veckor sedan portarna slogs upp för den nya storslagna anläggningen i Angered börjar enhetschefen Gunnar Svenssons redan se fram emot sommaren.

Fjärde- och femteklassare från Vättleskolan
Den 19-22 maj kommer SVT, med programledaren Stephan Wilson Yuceyatak i spetsen, till Angered för att spela in grentävlingar som sedan ska sändas under tio måndagar med början efter skolslutet i juni.

– När de var här för ett titta förstod jag hur stor han är bland barn och unga. Alla kände igen honom. Och man räknar med att närmare en halv miljon barn kommer att titta på Summercamp med inspelningarna härifrån Angered, säger Gunnar Svensson.

En casting är redan genomförd på Vättleskolan. Elever från årskurs fyra och fem har tagits ut för att delta vid inspelningarna i maj.

Arenan har överträffat SVT:s förväntningar
Grentävlingarna, som påminner om Mästarnas mästare i sitt upplägg, ska spelas in både ute på Angeredsvallen och inne i den nya friidrottshallen.

– De sa att de haft höga förväntningar på vår anläggning, men att de ändå överträffats, berättar en stolt Gunnar Svensson och fortsätter:

– TV-inspelningarna kommer nog att fungera som reklam både ute i landet och i närområdet. Jag hoppas ju att folk i hela Göteborgsområdet ska hitta till Angered Arena.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Göteborgs Stads servicepolicy, återremiss för ärendet om projekt Skeppsbron samt återremiss för om- och tillbyggnaden av Sjöfartsmuseet var något av det som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 31 januari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling