Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Tema stadsutveckling

[Publicerad 2019-03-14]

Ta del av stadens förändring

Nästa lunchkvart på 300 m2 handlar om planerna för Frihamnen. Illustration: Brofred

På bara en kvart av din lunch. Mängder av byggprojekt pågår eller kommer starta runt om i Göteborg under de närmsta åren. Vill du veta hur den nya staden kommer att se ut? Kom till lunchkvartar på Stadsbiblioteket 300 m2!

Under våren bjuder Stadsbiblioteket 300 m2 vid Brunnsparken på en serie lunchkvartar med rubriken ”Den nya staden”. Projektledare och arkitekter från stadsbyggnadskontoret och park- och naturförvaltningen kommer finnas på plats för att berätta om några av de projekt som är på gång i Göteborg.

– Det här är ett bra tillfälle att få veta mer om stadsutveckling och få chans att ställa frågor direkt till oss som arbetar med projekten. Så passa på att titta in under lunchen, säger Annica Snäll, kommunikationschef på stadsbyggnadskontoret.

Den närmaste lunchkvarten kommer att fokusera på Frihamnen. Caroline Valen som är projektledare på stadsbyggnadskontoret kommer att berätta om hur en ny stadsdel växer fram. Det blir även lunchkvartar om den nya arkitekturpolicyn, Lindholmen och Västra Frölunda.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Inriktningsbeslut för stadsutveckling på Backaplan, detaljplan för vård och bostäder vid Fjordvägen i Askim och ansökan om att Göteborg ska bli en UNESCO City of Literature var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 13 mars. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 21 februari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling