Sopplunch i Älvrummet. Ett 20-tal tjänstemän och politiker har representerat Göteborgs Stad på fastighets- och investerarmässan Mipim. Onsdag 18 mars kommer några av dem till Älvrummet för att berätta hur de har marknadsfört Göteborg och vilka idéer de fick med sig hem.

Se videospaningar från Mipim på BRG:s hemsida

Mipim i franska Cannes är världens största mässa för planerare, investerare och andra aktörer inom stadsutveckling. Göteborg deltog 10-13 mars med en delegation på 21 personer och en egen monter. Där har tre stora modeller visats upp: Karlavagnstornet på Lindholmen, satsningen på nya kontorshus vid centralstationen samt en övergripande modell som visar hur Göteborgs centrum ska växa på båda sidorna av älvstranden.

På sopplunchen onsdag 18 mars deltar bland annat politikerna Ulf Kamne (MP) och Stefan Svensson (M), stadsarkitekt Björn Siesjö och representanter från Business Region Göteborg.

– De kommer rapportera om vad som hände och berätta varför vi åker dit, vad vi fick ut av det och vad vi ska göra av det, säger Maria Holmqvist, samordnare i Älvrummet.

Söker investeringar och inspiration
Syftet med Göteborgs Stads deltagande är dels att knyta kontakter med företag som investerar i fastigheter, dels att träffa tjänstemän från andra städer som arbetar med stadsplanering.

– Vi ska bygga så mycket i Göteborg på kort tid. Då behöver vi pengar. Vi behöver också höra hur andra har tänkt kring utmaningar som kan dyka upp kring stadsutveckling, säger Maria Holmqvist.

Sopplunchen håller på 11.45 – 12.45 och kräver föranmälan senast 17 mars. Mer information på länken nedan.

4246_2.jpg