Kom och se gestaltningsförslagen. Jubileumsparken i Frihamnen ska vara en allmötesplans. En park som är spännande och där många olika människor, med olika bakgrund och olika erfarenheter ska längta till och vilja besöka. Den 23 september visas de första gestaltningsförslagen upp för allmänheten.

Läs också: Stadstriennalen gäst på Bokmässan [2016-09-14]

– De tre teamen som har jobbat med gestaltnings- och programförslagen kommer att presentera sina idéer i Kajskjul 113 i frihamnen. Det är gratis inträde och dörrarna slås upp 14.30, säger Jessica Segerlund, processansvarig Frihamnen på Älvstranden Utveckling.

Öppen process
Företagen bakom gestaltningsförslagen har arbetat med skisserna för Jubileumsparken sedan i våras i en helt öppen process. Det innebär dels att de presenterat sina tankar för staden ett flertal gånger och dels att de sett varandras förslag längs vägen.

– Parken ska vara en mötesplats för allt det som skapar en stad. En blandning av etniciteter, tillhörighet och användningsmöjligheter. Därför är vi glada för att de som jobbar med gestaltningen har olika bakgrunder och kompetenser, säger Jessica Segerlund.

Arrangemang som lockar
Jubileumsparken är ett resultat av de önskemål som göteborgarna har haft inför Göteborgs 400-årsfirande och inför byggandet av Älvstaden. Jessica Segerlund berättar att staden arbetar aktivt för att locka människor till området genom att öppna upp planeringsprocessen och bjuda in till olika former av medverkan. Redan nu finns pallkragar för odling, bad, bastu och aktiviteter i Kajskjul 113.

– Den 23 september slår vi upp dörrarna 14.30 och då bjuder vi på lite snacks och dryck. Sedan presenterar teamen sina olika förslag och efter klockan 17 är det tid för mingel, samtal med teamen, en DJ spelar musik och så kommer badet och bastun vara öppna. Det är en viktig milstolpe. Nu går vi vidare till nästa steg för skapandet av allmötesplatsen Jubileumsparken.

77C2.jpg
Foto: Jubileumsparken