Parkstråk med stor potential. Kreativa arkitekter inbjuds nu att vara med och tävla om utformningen av det grönområde i Backa som ska fungera som ett offentligt vardagsrum i projektet Framtidens Selma. Prispengar och projekteringsuppdrag ligger i potten.

Framtidens Selma är ett stadsutvecklingsprojekt i Backa som betraktar området från Kyrkåsberget till ravinen som en helhet med stor potential. En viktig del av området utgörs av det parkstråk som ska komma att utgöra en naturlig mötesplats i området.

Som en del av stadsutvecklingsprojektet utlyser nu park- och naturförvaltningen en arkitekttävling med två uppdrag – en övergripande idé för hur området från Kyrkåsberget i söder till ravinen i norr ska utformas och en detaljerad gestaltning för området från Kyrkåsberget till strax ovanför den plats där Selma Lagerlöfs torg idag ligger.

Vinnaren utses till våren
– Vi söker något utöver det vanliga – den optimala mixen av form, funktion och ekonomi, säger Ylva Offerman, arkitekt och projektledare vid park- och naturförvaltningen och fortsätter:

– Vi vill ha in tävlingsbidragen senast den 15 mars. Sedan kommer juryn att att arbeta i två månader, och innan sommaren räknar vi med att offentliggöra vem som vunnit.

Det finns 750 000 kronor att vara med och tävla om. Vinnaren kommer att tilldelas minst hälften av prispotten, och får också uppdraget att projektera parken.