Stora förändringar på gång. Förändringarna som väntar i centrala Göteborg de närmaste åren är många och det är inte lätt att hänga med och delta i debatten om alla planer. En möjlighet att uppdatera sig och komma med idéer är Måndagssnack i Älvrummet, där det den här gången är Centralenområdets tur att stå i fokus.

Ny Hisingsbro, flytt av centralstationen, flera höghus, station för Västlänken och en viadukt för biltrafik över järnvägsspåren. Ja, planerna för Centralenområdet är många och än finns både tid och möjligheter att komma med förslag på hur området ska utformas. Den som missade sopplunchen med Centralentema nyligen får en ny chans den 28 september.

Informell anda med snacks och kaffe
Då är det återigen dags för den nya mötesformen Måndagssnack i Älvrummet, dit alla som är intresserade är välkomna till dialog kring ett aktuellt stadsutvecklingsprojekt.

– Vid första Måndagssnacket, som handlade om Skeppsbron, kom över hundra personer trots att det var bedrövligt väder att ge sig ut i, och det blev väldigt bra diskussioner. Jag hoppas på detsamma den här gången, säger Patrik Centerwall på stadsbyggnadskontoret.

Måndagssnacken är tänkta att ske i en mycket informell anda, där man med snacks och en kaffe i handen pratar om det man är intresserad av med dem som är sakkunniga i och har ansvar för de aktuella frågorna. Till mötet på måndag kommer exempelvis projektledaren och ansvariga från stadsbyggnadskontoret, trafikkontoret, fastighetskontoret, stadsdelsförvaltningen centrum, Västtrafik och Älvstranden Utveckling.

Mest positiv respons hittills
– Centralenområdet står inför många förändringar och hittills har jag mest hört positiv respons kring projektet som helhet. Många tycker till exempel att området kring Nordstans baksida, mellan Nils Ericsonsgatan och Kanaltorget, är fult och tråkigt idag och behöver en rejäl omgörning. Sedan finns det många frågor om den nya bron och synpunkter för och emot nya höghus. En av Västlänkens stationer är ju också planerad till det här området, och det kan jag tänka mig att många vill diskutera, säger Patrik Centerwall.

Måndagssnacket äger rum i Älvrummet kl 17.00 till 18.30 den 28 september.

4922.jpg

Foto: Carolin Freiholz