Möt experterna i Älvrummet. Skeppsbron håller på att byta skepnad. Men vad händer framöver? På Älvrummets nya Måndagssnack får göteborgarna möjlighet att möta experter under enkla och avslappnade former.

Under senare år har Älvstranden Utveckling med framgång etablerat Älvrummet vid Kanaltorget som en arena för närkontakt med göteborgarna i frågor om hur staden förändras och vad som ska byggas.

Mingel och personliga möten
Nu utvecklar man dialogarbetet med allmänheten ytterligare och introducerar träffar kallade Måndagssnack.

– Här ska man kunna möta experter öga mot öga och på tu man hand, utan att behöva ställa sin fråga inför hundratals människor, säger Marika Ogrelius som är kommunikationschef på Älvstranden Utveckling.

När det nya konceptet på måndag kväll klockan 17 har sin premiär står utvecklingen av Skeppsbron i centrum. Efter en kort introduktion av de experter som finns på plats, är tanken att besökarna fritt ska mingla runt för att ställa frågor och kanske dela med sig av sina funderingar.

Ingen föranmälan behövs
Älvrummet kan ta emot 240 personer och till måndagens arrangemang, med kaffe och snacks, krävs ingen föranmälan.

– Vi tror att folk kanske kommer och går fram till 18.30 när vi rundar av, säger Marika Ogrelius som redan nu planerar för fler liknande Måndagssnack under hösten. Bland annat med Backaplan i fokus.

– Vi vill gärna ha olika dialogformer som kompletterar varandra. Det här är ett sätt – och vårt dialogarbete kommer att utökas ytterligare framöver.

757C.jpg

Den nya hållplatsen Stenpiren invigdes förra helgen, här stannar numera spårvagnslinje 1 och 9.