Masthuggskajens nya utformning är det högaktuella ämnet för onsdagens sopplunch i Älvrummet. Hör mer om arkitekternas planer för ett levande gatuliv och nya mötesplatser.

Älvrummets soppluncher har på senare år etablerat sig som en populär samlingsplats för göteborgare som vill hålla sig informerade om aktuella utvecklingsprocesser i staden.

Onsdag den 15 april kommer den goda och näringsrika soppan att följas av en uppdatering kring vad som händer på Masthuggskajen.

De senaste veckorna har grävskopor arbetat flitigt på ytan mellan hållplatsen/kajen Rosenlund och Stenas Danmarksterminal. Men vad blir nästa steg – vad händer nu?

Går bra att bara komma och lyssna
I november fick arkitektteamet Kanozi/ÅF i uppdrag att hjälpa till med utvecklingen av området. Arbetsgruppen, eller konsortiets representanter finns förstås på plats liksom NCC, Elof Hanssons fastigheter, Stena fastigheter, Riksbyggen och Folkets Hus.

För anmälan – se länk nedan. I mån av plats är det också möjligt att bara komma förbi och lyssna onsdagen den 15 april klockan 11.45.