Boka gratis på nätet! Med innerväggar byggda av 12000 återvunna glasflaskor och utvändigt klädd med återanvänd korrugerad plåt liknar bastun i Frihamnen inget annat. Från och med onsdag 18 februari kan göteborgarna boka bastutid och njuta av den spektakulära utsikten från bastulavarna. Det kostar inget att basta och bokar gör man på internet.

Bastun är byggd ute i älven på en gammal betonganordning som tidigare använts för att förtöja fartyg och förutom själva bastun rymmer byggnaden också två omklädningsrum och en terrass. Bastutiderna är uppdelade i dam-, herr- och vän/henbastu.

– Vi har redan nu känt av ett stort intresse från allmänheten och de flesta av tiderna de första veckorna är redan bokade, säger Jessica Segerlund, processledare på Älvstranden Utveckling.

Sandstranden Playan öppnade i somras och var först ut i satsningen Badkultur i Jubileumsparken. Nu öppnar bastun och längre fram i år kommer göteborgarna också att – nästan – kunna bada i älven när Jubileumsparken får ett utomhusbad i form av en nedsänkt ”balja”.

De närmaste åren kommer det att hända mycket i Frihamnen. Jubileumsåret 2021 beräknas 1 000 bostäder och 1 000 arbetsplatser stå klara.

487C.jpg

3728.jpg