Aktiviteter för framtidens Göteborg. Teater, film, opera, fiskrökeri, föreläsningar och en hel massa samtal och workshops. Göteborgs Stadstriennal 19-22 september har ett smockfullt program om stadsutveckling – gratis och öppet för alla.

Göteborgs Stadstriennal är en del av Göteborgs Stads 400-årsjubileum och återkommer var tredje år fram till 2021. Tanken är att inbjuda till aktiviteter och diskussioner om stadsutveckling och Göteborgs framtid.

– Stadstriennalen är brokig, intensiv och agerar genom nedslag över hela staden. Det är ett sätt att föra dialog, diskussion och att vara en del av det offentliga samtalet om stadens utveckling. Ett kunskapsbyggande, säger Björn Siesjö, stadsarkitekt Göteborgs Stad.

Kostnadsfritt och öppet för alla
Triennalen har över 50 programpunkter och alla arrangemang är kostnadsfria och öppna för alla. Endast forumen kräver anmälan. Biograf Draken, Stadsbiblioteket, Hammarkullens konsthall, Folkets hus och torget i Hammarkullen samt Jubileumsparken i Frihamnen är huvudscener för triennalen.

Till exempel finns möjlighet att på Draken höra Gil Penalosa från nätverket 8-80 cities berätta om hur vi kan skapa en hållbar stad och i Hammarkullen visas Unga Klaras föreställning ”Torget” och en tysk arkitektgrupp skapar ett kollektivt fiskrökeri och matworkshop.

På stadsbiblioteket hålls spännande samtal och där visas ett framträdande ur operan ”A marvelous order” som handlar om kampen om New Yorks utveckling på 1960-talet. Under triennalen öppnar och invigs också Strandparken, den nya delen av Jubileumsparken.

Se mer om programmet på Stadsutveckling Göteborg