Lämna förslag direkt med mobilen. Har du idéer på hur ditt område kan utvecklas eller undrar hur Majorna såg ut för femtio år sedan. I den nya appen Min Stad kan du både påverka framtiden och uppleva stadens historia.

Med nya appen Min Stad kan du gå omkring i Göteborg och lämna ett förslag till förändring av staden precis när, och där, du får din idé.

– Det är ju när man är ute och rör på sig som man kommer vad man tycker är bra och dåligt och vad som kan förbättras, säger Eric Jeansson som är geodatastrateg på stadsbyggnadskontoret och varit med att utveckla den nya appen.

Min stad är från början en hemsida som startades 2012. Den finns fortfarande kvar och precis som i appen kan man där följa Göteborgs Stads olika stadsutvecklingsprojekt och satsningarna inför 400-årsjubileet.

Promenad tillbaka i tiden
– Appen är ett lättillgängligt komplement till hemsidan som vi hoppas kan nå fler och yngre användare.

Nytt för appen är att besökarna kan dela med sig, både i text och bild, av sina berättelser från favoritplatser i Göteborg.

Om du stöter på ett spännande område i staden finns det även möjlighet att få information och se historiska bilder, från Göteborgs stadsmuseum, från vissa utvalda platser.

Det allra viktigaste med den nya appen tycker Eric Jeansson är att de förslag som besökarna lämnar in inom ett pågående planområde tas om hand.

– Idéerna kommer användas som underlag och inspiration i planeringsprocessen på stadsbyggnadskontoret. Vi får in så fantastiskt mycket bra material från göteborgarna. Uppfinningsrika och smarta idéer som vi ska använda oss av, säger han.

Appen Min Stad finns att ladda ner på Google play store eller Apple appstore.