Tillfällig utställning invigs i juni. Nästa sommar ska Götaplatsen förvandlas till en grönskande oas, med "sandstrand" och solstolar. Det är resultatet av en tävling bland konstnärer och arkitekter under hösten.

Vinnare blev White arkitekter med förslaget ”Poseidon i det gröna”. De ska förvandla Götaplatsen till en mötesplats med såväl grönska som aktiviteter, plats för avkoppling och ”ätbar inspiration”.

”Poseidon i det gröna” blir finalen på ett grönt stråk av popup-parker som ska pryda Avenyn till sommaren. Temat för popup-parkerna på Avenyn och för utställningen på Götaplatsen är grön stadsutveckling.

Biodling och sköna gröna miljöer
– Här kommer att finnas ett tjugotal popup-parker av varierande slag där besökarna kan delta i aktiviteter som att odla, lära sig om biodling och om ekosystemtjänster. Det går också bra att bara hänga i sköna gröna miljöer, säger projektledare Emma Johansson på park- och naturförvaltningen.

Popup-parkerna kommer att skapas av lokala, nationella och internationella aktörer. Parkerna och utställningen på Götaplatsen invigs 4 juni 2016 och finns kvar till slutet av augusti.

Den tillfälliga sommarutställningen vid Götplatsen är en av många gröna upplevelser som göteborgare och besökare kommer att bjudas på under Gothenburg Green World 2016. Då presenteras Nordens främsta parker i ett samarbete för att skapa intresse och inspiration kring de gröna värdena i staden.