Välkommen till containern! I en container som ska flytta runt till Frölunda torg, Angered centrum, Drottningtorget och Gustaf Adolfs torg kan göteborgarna under våren ta del av Göteborgs planer för nya bostäder och smarta trafiklösningar. I containern finns en tidslinje som visar vad som ska byggas, när och var det ska ske – ända fram till år 2026.

Läs mer i broschyren Vi bygger för ett gott liv i Göteborg

Nya Hisingsbron, Marieholmsförbindelsen, Västlänken, Gullbergsvass och nya kollektivtrafikknutpunkter vid Gamlestadstorget och Skeppsbron. Dessutom byggplaner för tusentals nya bostäder runt om i hela stan… Göteborg står kort sagt inför en byggboom med många stora projekt de närmaste elva åren – fram till år 2026.

349E.jpg
Göteborgs Stad har nu tagit fram ett presentationsmaterial med en tidslinje som presenterar hela 51 projekt, många av dem ska vara klara redan till 400-årsjubileet 2021. Materialet finns dels som en tryckt broschyr, dels i containern som ska flytta runt på fyra platser i stan.

Att Göteborgs Stad presenterar sina byggplaner i en container är ett nytt grepp.

– Containrar är en stark symbol för Göteborg, en hamnstad öppen för världen. De är dessutom hållbara och kan användas på nytt i flera sammanhang. Vi vill föra en dialog med göteborgarna och berätta om vad som händer i staden, säger Göteborgs Stads kommunikationsdirektör Helena Mehner.

Alla göteborgare och andra intresserade är välkomna in i containern för att lära sig mer om hur Göteborg växer och utvecklas. Medarbetare från Göteborgs stad finns på plats för att samtala och svara på frågor.

Först ut är Gustaf Adolfs torg där containern öppnar på torsdag 5 mars klockan 15.00. Se nedan för alla tider och platser. Och är du redan nu nyfiken på tidslinjen så kan du ladda ner broschyren Vi bygger för ett gott liv i Göteborg på länken nedan.

5F16.jpg