På Köpmansgatan 20 i oktober. Hallå där! Maria Karlsson, kommunikationsstrateg för Älvrummet, som i november flyttar in i nya lokaler på Lindholmen Science Park. Men var tar ni vägen under tiden?

6FFA_2.jpg
– Vi flyttade ut från Kanaltorget i lördags [den 30 september] och innan vi öppnar i våra nya lokaler finns Älvrummet som pop-up på utställningsytan en våning ner i Göteborgs Stads lokaler på Köpmansgatan 20, bredvid Gustaf Adolfs torg. Hit kan alla som vill veta mer om den pågående stadsutvecklingen i Älvstaden komma och prata med vår personal.

Varför flyttar ni?
– Älvrummet har funnits på Kanaltorget sedan 2008, men har hela tiden haft tillfälligt bygglov. Så vi har hela tiden vetat att vi måste flytta. I våras blev den nya lokalen på Lindholmen ledig och det känns jättebra. Det är klart att det blir en utmaning att locka med oss våra besökare över älven, men vi hoppas både få med oss dem och att nya besökare ska hitta dit.

Så var på Lindholmen går det att hitta er?
– Vid Lindholmspiren, i bottenvåningen på den stora spetsiga glasbyggnaden som ligger mitt emot Kuggen. Vi kommer att utöka våra öppettider för allmänheten, men i och med att det är stora glasväggar går det att titta in och ta del av Älvrummet dygnet runt. Det är som ett stort skyltfönster.

Hur ska ni få med er besökarna över älven?
– Det är klart att det kommer bli skillnad, men det tar bara sex minuter med gratisfärjan från Stenpiren och åtta minuter med buss från Centralstationen. Och här hamnar vi ett område där det rör sig runt 20 000 personer varje vardag. Så vårt mål är att få ännu fler att hitta till oss. Vi kommer testa lite olika saker för att nå ut, det är sådant vi planerar nu.

Vad händer med byggnaden på Kanaltorget?
– Den kommer att rivas. Vi har flyttat ut och tömt allt invändigt och det som vi inte själva tar med oss har vi skänkt till Jubileumsparken, skolor eller Göteborgs Stads bytessajt Tage, alternativt återvunnit. Måndag 9 oktober tar rivningsentreprenören över och till årsskiftet kommer det bara vara plan mark kvar.