I väntan på nya Opaltorget. Hej Christina Carlsson på Opaltorget Förvaltning AB! Nu är det klart att det blir ett tillfälligt torg som ska öppna i april 2017. Kan du berätta om det?

– Det gamla torget måste rivas helt, men det är viktigt för Tynneredsborna att ha tillgång till en del service ändå. Därför ska vi bygga ett tillfälligt torg i två huskroppar med lite olika verksamheter.

Vilken service kommer att finnas på det tillfälliga torget?
– Livsmedelsbutik, pizzeria/restaurang, frisör, apotek, kiosk, Kaprifolkött, Öppen förskola och ett nytt Opalrum. Det blir också en tillfällig lekplats vid torget för barnen.

Var ska det att ligga någonstans?
– Torget ska byggas i parken, men vi kommer att bevara kastanjerna mellan huskropparna. När det nya torget är färdigt monterar vi ner de tillfälliga husen och återställer parken.

Vad blir det för typ av hus?
– Det är modulhus, men det känns som helt vanliga hus när man kommer in i dem. Jag tycker att man blir överraskad över hur bra det fungerar och känns. Vi ska bygga på riktiga entréer och allt kommer att vara tillgängligt för barnvagnar och rullstolar. Jag tror att det blir jättebra!

4B7C.jpg