Trött på att grannen spelar hög musik mitt i natten? Nu kan du som bor hos de kommunala bostadsbolagen få hjälp av den nystartade Störningsjouren. – Vår personal är utbildad i konfliktlösning och den som ringer får vara anonym, säger Bo Strandberg, vd för Störningsjouren.

Blir du ofta störd av dina grannar, men vill inte koppla in polis eller väktare på grund av grannsämjan? Nu finns ett nytt och mer diskret alternativ till hjälp.

Detta förutsatt att din hyresvärd är ansluten till Störningsjouren. Bakom jourverksamheten som startar på torsdagen, ligger Framtidenkoncernen, som äger de kommunala bostadsbolagen.

Anonym anmälan

– Målsättningen är att öka tryggheten i Göteborgs bostadsområden. Vi ska kunna rycka ut med kort varsel för att hjälpa hyresgästerna när störningar uppstår, säger Bo Strandberg.

Huvudcentralen är placerad i Hjällbo. Här arbetar tio personer i två team. Fyra personer kommer att bemanna två jourbilar varje natt och den femte sköter sambandet.

Läs mer om störningsjouren i pappersupplagan av Vårt Göteborg som utkommer på lördag den 3 april (tidningen delas ut till alla hushåll i Göteborgs kommun).