Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Miljö & kretslopp

[Publicerad 2018-11-19]

Temavecka för mindre avfall i Europa

Reparationsverkstad på Fixoteket i Majorna på Black Friday, 23 november, kl 16.

Reparationsfredag. Under temaveckan Europa Minskar Avfallet hålls det bland annat workshop i elektronikreparation på Fixoteket i Majorna. Syftet är att inspirera till ett mer miljömedvetet tänkande och agerande.

Mellan 17 och 25 november pågår Europa Minskar Avfallet-veckan, ett EU-projekt som uppmärksammar avfallsminskande initiativ runt om i unionen. Årets tema är ”Förebygg farligt avfall och avgifta kretsloppet” och under hela veckan anordnas aktiviteter runt om i hela EU. Inom projektet läggs stort fokus på att förebygga att avfall uppkommer och att minska halterna av farliga ämnen i avfallet.

Reparationsfredag i Majorna
Syftet med Europa Minskar Avfallet är att inspirera till ett mer miljömedvetet tänkande och agerande genom att visa upp konkreta exempel på aktiviteter som leder till minskat avfall.

GreenhackGBG – Göteborgs Stads satsning för göteborgare ”som vill ta steg framåt för en grön, smart och hållbar livsstil” – anordnar i samband med kommersiella högtidsdagen Black Friday 23 november en reparationsfredag på Fixoteket i Majorna. Vid klockan 16.00 blir det föredrag om vikten av att förebygga elavfall, följt av workshop i att reparera elektronik.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Beslut i kommunstyrelsen

Utformning av jubileumsåret 2021, tillsättning av en Amandakommission för att säkerställa att Göteborgs Stad inte brister i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck och utvärderingen av Göteborgs Stads filmsatsning 2014 var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 12 december. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 22 november

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling