Största värvningskampanjen hittills. Västtrafiks kampanj ”Vi älskar bilister” med möjligheten att få ett provåkarkort har gått över förväntan. Inbjudan gick ut till en kvarts miljon västsvenska bilister, 115 000 svarade. 50 000 av dessa har nu kvalificerat sig till att åka gratis med kollektivtrafiken i två veckor.

”Vi älskar bilister” är Västtrafiks hittills största satsning för att värva nya resenärer. Kampanjen har främst riktat sig till bilister som bor längs arbetspendlarstråk med väl utbyggd kollektivtrafik. Målet var att få in 90 000 svar, men det kom alltså in 115 000.

– Det visar att det finns ett stort intresse att ställa bilen och testa kollektivtrafiken. Det handlar ju om att ta kollektivtrafiken när du kan och bilen när du måste. Men med oss slipper du bilköer, trängselskatt och parkeringsavgifter, säger Maria Björner Brauer, enhetschef försäljning och marknad på Västtrafik.

Ungefär 5000 personer fick sina kort redan förra söndagen när Alependeln invigdes. Resten kommer att få korten i brevlådan under vecka 52 och vecka 1.

Provåkarkortet gäller i två veckor på all Västtrafiks trafik och måste aktiveras senast den 31 januari 2013. Västtrafik räknar med att cirka 12 000 av provåkarna blir nya kunder i kollektivtrafiken.