Årskortet gäller ett år från inköpsdatum och går att köpa till det rabatterade priset direkt i Nextbike-appen.

Kampanj i december. Under december månad kan du köpa ett årskort på Styr & Ställ till rabatterat pris. “Det är ett sätt att uppmärksamma att det går att använda lånecyklarna året om, säger Emma Edvardsson, planeringsledare på trafikkontoret, Göteborgs Stad.

I Styr & Ställ-systemet i Göteborg finns det 1750 cyklar, några av dem har plockats in för vinterförvaring, men de flesta står ute hela året.

– Det är ganska nära till allt i Göteborg och med Styr & Ställ behöver du inte äga din egen cykel, utan du kan cykla på ett flexibelt sätt, säger Emma Edvardsson.

Fler stationer

 Sedan Styr & Ställ lanserades har fler cykelstationer öppnat i Göteborg. Ett exempel är Backa där det finns stationer sedan i våras och nu finns Styr & Ställ även vid Frölunda torg.

– Det har bara funnits en sommarstation där tidigare, efter att ha sett önskemål är det nu en permanent station.

Kampanj i december

Under december månad går det att köpa ett årskort på Styr & Ställ till rabatterat pris. Kampanjen pågår på webbplatsen och i sociala medier. Den riktar sig både till allmänhet och företag.

– Vi vill upplysa företagen om fördelarna med lånecyklar och att de till exempel kan köpa ett årskort till sina anställda i julklapp. Vi kommer även att skicka vykort till företagen om rabatten, det har vi inte gjort tidigare, så får vi se vilket resultat det ger.

Gäller ett år från inköpsdatum

Det är främst allmänheten som använder lånecyklarna och de används mycket trots årstiden. Det gynnsamma vädret i november resulterade i drygt 50 000 resor. I maj och juli gjordes mellan 56 000 och 57 000 resor. Ordinarie pris på ett årskort är 300 kronor och under december säljs de för 225 kronor. Årskortet gäller ett år från inköpsdatum och går att köpa till det rabatterade priset direkt i Nextbike-appen.