Utmaning för hållbara resvanor. Klass 4A på Grevegårdsskolan promenerade hem förstapriset i På egna ben. Totalt deltog 86 klasser i Göteborg i utmaningen som arrangerats av trafikkontoret i Göteborgs Stad i tio år.

Utmaningen På egna ben är för elever i årskurs 4-6 och handlar om att ta sig till skolan genom att cykla, gå eller åka kollektivt i stället för att bli skjutsade med bil. Under fem höstveckor har elever från hela regionen samlat poäng. Dels genom att låta bilen stå och dels genom att genomföra olika övningar, där eleverna fått lära sig hur trafiken påverkar miljö och hälsa.

Vann heldag på Liseberg
– Visionen med På egna ben är att utbilda unga i trafiksäkerhet och hållbara resvanor, säger Sara Hellgren, trafikpedagog på trafikkontoret i Göteborgs Stad.

Klass 4A på Grevegårdsskolan samlade fest poäng och vann en heldag på Liseberg, 5A på Torslandaskolan vann ett besök på Prison Island och 5B på Karl Johansskolan belönades med ett klätteräventyr.

Totalt deltog 2 046 elever i Göteborg i utmaningen. Tillsammans har de gått 6 012 mil, sparat 10,7 ton koldioxidutsläpp och gått över 1,5 varv runt jorden.