Trafikkontoret har lovat ge lösningar på 100 dåliga ursäkter för att inte cykla. Hittills har de 45, bland annat medvindströjan, grusbilen och uppförsbacksputtarna. Men över 50 lösningar återstår och det finns fortfarande chans att skicka in fler dåliga ursäkter. I två veckor till.

Sedan Göteborgs trafikkontor för två veckor sedan gick ut med sin efterlysning har de fått in närmare 800 mer eller mindre dåliga ursäkter att inte cykla. ”Jag har ingen cykel”, ”Det är för långt till jobbet”, ”Jag blir svettig”, ”Sadeln gör ont” eller ”Frisyren blir förstörd” är bara några ur högen.

45 har fått en lösning

På 45 av ursäkterna har trafikkontoret hittills också erbjudit lösningar. Några av dem helt seriösa, såsom allmän cykelservice för allmänheten och en reseplanerare för cyklister on line. Flera av dem som bidragit med ursäkter har också fått hjälpmedel hemskickade till sig, såsom cykelpump, energibars eller pulsklocka.

Andra lösningar är mer humoristiska, som afrofrissyrshjälmen, den cyklande haren och styresunder-baumen. Allihop går att se på Nya vägvanors webbplats (se länk nedan)

Nu återstår alltså två veckor för att skicka in ännu fler dåliga ursäkter, med möjlighet att få en lösning på just sin egen undanskyllan.

Annorlunda är särskilt välkommet

Linda Björnander, produktionsledare för framtagningen av lösningarna, vilken typ av dåliga ursäkter har störst chans att förses med en lösning?

– Vi har fått in väldigt varierade ursäkter. Många handlar visserligen om att man inte har en cykel eller att man måste lämna barnen på dagis, men många är väldigt underfundiga. Det är roligt när det kommer någon riktigt annorlunda. Gärna någon usel ursäkt, som den från en kille som inte kände sig manlig när han cyklade.

Ursäkterna skickas in via Nya vägvanors hemsida – se länk nedan!