Nya linjer i sommar. Alla med färdtjänsttillstånd kan resa gratis med Flexlinjen från den 6 mars. I sommar startar dessutom fyra nya linjer som ger utökade möjligheter att resa. “Flexlinjen är öppen för alla, man registrerar sig en gång och sedan kan man boka resor via vår beställningscentral, app eller hemsida”, säger Per-Olof Ek, kundservicemedarbetare på stadsmiljöförvaltningen - mobilitet och serviceresor.

Flexlinjen är en del av kollektivtrafiken som kör i begränsade områden och kan komma närmare en destination än vanlig kollektivtrafik. De med färdtjänsttillstånd reser gratis från 6 mars efter beslut av politiken.

– Flexlinjen upplevs som ett trevligt transportmedel och vi vill gärna få fler göteborgare att upptäcka det. Vi har ett nytt trafikavtal och det innebär att alla fordon kommer att köras på el efter den 19 juni.

Startar nya linjer

Den 19 juni startar också fyra nya linjer med Flexlinjen efter önskemål från resenärer.

– Vi vill öka möjligheten för dem som bor i Södra och Norra Lundby att åka till Centrum och att de som bor i Kortedala och Utby kan ta sig till Allum i Partille. Vi möjliggör också för dem som bor i Norra Angered att kunna åka till Bäckebol, de har de inte kunnat tidigare. Resenärer i Härlanda Örgryte kan även åka direkt till stan.

Bokar som vanligt

Den som vill åka med Flexlinjen bokar som vanligt resan på beställningscentralen som nås på 031-368 25 50. Det går även att boka via webbsidan och i en app. De som har seniorkort stämplar som vanligt ombord på Flexlinjen, men reser avgiftsfritt klockan 8.30-15. Övriga resenärer betalar enligt kollektivtrafiktaxan och det går att använda Västtrafiks kort.

Finns på Seniormässan

Om du vill veta mer om Flexlinjen finns stadsmiljöförvaltningen – mobilitet och serviceresor på Seniormässan på Svenska Mässan den 14-16 mars. Numret på montern är CO2:12. Beslutet om fria resor på Flexlinjen för personer med färdtjänsttillstånd gäller till 31 december 2023.