De tillfälliga turisterna får från och med söndag ett nytt, förmånligare biljettalternativ när de vill åka kollektivt i Göteborg. I ett eller tre dygn får en resenär över 20 år ta med sig ytterligare tre passagerare, som är under 20 år, utan extra kostnad.

65 kronor för ett dygn och 130 kronor för tre dygn. Så mycket kommer det att kosta för en vuxen över 20 år och tre ungdomar under 20 år att åka så mycket man vill, dygnet runt, inom Göteborgs kommun.

Det nya kortet för korttidsladdning kan dessutom utökas och gälla inom de vanliga zonerna runt Göteborg, och kan alltså gälla för hela Västra Götalands län. Ett Korttidsladdning Regionen Runt kostar exempelvis 240 kronor för ett dygn och 480 kronor för tre dygn.

Ersätter nuvarande dagkort

Korttidsladdningen ersätter nuvarande dagkortet, som bland annat finns i Göteborgsområdet, där man tidigare fått ta med två ungdomar upp till 17 år under juni-augusti och på helger.
 
Den nya typen av laddning har skapats främst för att underlätta för barnfamiljer och turister att resa kollektivt när de besöker Göteborgsregionen.