Experterna svarar på frågor. Vad har göteborgarna för nytta av Västlänken? Hur påverkas stan? Vad kommer det att kosta? Kommer träden i Hagaparken att huggas ner? På tisdag 16 december svarar Göteborgs Stads projektchef Karin Holmström och Bo Larsson, projektchef på Trafikverket på frågor. Chatten pågår mellan klockan 14 och 15.

Just nu pågår så kallad granskning av både Trafikverkets järnvägsplan och Göteborgs Stads detaljplan för Västlänkens stationer ovan jord. Läs mer om detta i Vårt Göteborgs tidigare artiklar som finns länkade nedan.

75DA.jpg
I senaste numret av hushållsmagasinet finns också en intervju med Karin Holmström med frågor och svar:

Vilken nytta har göteborgarna av Västlänken?
– Trängseln blir mindre på Centralen, vid Drottningtorget och i Brunnsparken när resenärerna sprids över fler hållplatser. Vi kan lättare bygga ut övrig kollektivtrafik. Ytor frigörs för bostäder, butiker,skolor, lekplatser, parker med mera.
Västlänken är en del av Västsvenska paketet, som bland annat innehåller en satsning på fler och bättre cykelvägar i stan. Det blir lättare att pendla till och från Göteborg, vilket ger både göteborgare och regioninvånare tillgång till en större arbetsmarknad. Med Västlänken kan tågtrafiken till Landvetter, Borås, Trollhättan, Kungsbacka och Varberg utökas. I dag är det fullt på Centralen i rusningstid. Regionen kan växa, säger Karin Homström.

Läs hela intervjun med Karin Holmström här.

Redan på tisdag morgon kan du börja skicka in chattfrågor om Västlänken på chatt.goteborg.se. Chatten börjar klockan 14 och pågår till klockan 15. Chatten kommer också att kunna läsas i efterhand på chatt.goteborg.se