Ny p-app på gång också. Under nästa år förändras skyltningen för evenemangsparkering i Göteborg - det gamla systemet ersätts till största delen med nya digitala skyltar. ”Det går också att få information om lediga p-platser via appar och webbtjänster”, säger Camilla Nordström, projektledare för intelligenta transportsystem på trafikkontoret.

De stora digitala skyltarna som finns på infartsvägarna till Göteborg, som till exempel E6, E20 och E45, och som hänvisar till stora evenemang i stan, släcks vid årsskiftet.

Skyltarna ingår i ett system som drivs gemensamt av trafikkontoret, Trafikverket, Parkeringsbolaget, Liseberg, GotEvent och Svenska Mässan för att hjälpa besökare hitta parkeringsplats.

– Vi avvecklar skyltsystemet för att det är omodernt med dåligt fungerande hårdvara. Parkeringsbolaget sätter istället upp nya moderna skyltar med digital information om lediga p-platser i evenemangsområdet, säger Camilla Nordström.

Ny parkeringsapp på gång
Jämfört med när systemet skapades finns i dag större möjligheter för göteborgare och besökare att själva skaffa information om var det finns lediga parkeringsplatser.

Det finns flera digitala kanaler, som hemsidan trafiken.nu, och en ny parkeringsapp som Parkeringsbolaget planerar att släppa i början av 2017. I den kan man både hitta och betala parkering.

I evenemangsområdet runt Ullevi, Svenska mässan och Liseberg, sätter Parkeringsbolaget upp nya digitala skyltar med information om lediga platser. Vissa av de gamla skyltarna där fortsätter att fungera under en övergångsperiod, och ersätts successivt. På de ställen som Parkeringsbolaget inte sätter upp digitala skyltar blir det istället fast skyltning.