520 nya laddplatser Försäljningen av el- och hybridbilar har ökat med cirka 70 procent varje år sedan 2015. I takt med detta ökar intresset för enkel och bekväm laddning. I Göteborg har det nu blivit betydligt lättare att hitta laddning tack vare över 500 nya laddplatser.

Laddkarta – alla laddplatser i Göteborg

Sedan juni förra året har Göteborgs Energi satt upp 260 normalladdare med två uttag på varje laddare. Det betyder 520 nya publika laddplatser på parkeringsytor runt om i staden.

– Genom vår satsning på laddning i olika former möjliggör vi stadens omställning mot fossilfria resor och transporter, säger Alf Engqvist, VD på Göteborg Energi.

”En betydande utbyggnad”
Göteborg Energi har tidigare satt upp 13 publika snabbladdare för bilar och en laddinfrastruktur till stadens elbussar.

– Det känns riktigt bra att nu ha genomfört en betydande utbyggnad av laddplatser på publika parkeringsplatser vid flerbostadshus, arbetsplatser och köpcentrum. Alla ska ha möjlighet att ladda, inte bara de som har en egen villa, säger Alf Engqvist.

Satsningen på publika laddare har möjliggjorts med investeringsstöd från Klimatklivet och i samarbete med Parkering Göteborg. Cirka 70 procent av laddarna har placerats på Parkering Göteborgs parkeringar. Intresset för laddning fortsätter att öka, framförallt från bostadsrättsföreningar och företag som vill ha laddplatser på sina parkeringar.